zaterdag 12 oktober 2019

Hot House jubileum begint geweldig

Hot House in Leiden bestaat inmiddels 50 jaar en dat vieren ze met flink aantal bijzondere concerten in de Q-Bus. Drie weken geleden begon het al op het Stadhuisplein met Bram Stadhouders & The Big Barrel Organ, maar dat moesten we helaas missen vanwege onze eigen deelname aan de Kunstroute.
Vandaag staat het eerste echte jubileumconcert op het programma en dat is niet mis. Het Vanbinsbergen Playstation speelt avontuurlijke jazz met invloeden van allerlei kanten, acht musici delen het podium en ze klinken als een kleine bebop big band. Twee afwisselende sets met een groot deel van de Westergasfabriek suite en ook een nummer van Tom Waits op trombone, het prachtige Sean Bergin's Birthday (alsof Sean er zelf bij was) en zelfs stukjes Frank Zappa. Allemaal genieten, ruim twee uur lang!

Veel bekende gezichten ook vanavond en een enkel nieuw, zoals Michiel van Dijk (tenorsax, basklarinet), verder Miguel Boelens (saxen, Lavalu, New Rotterdam Jazz Orchestra, Jacob TV), Albert van Veenendaal (piano, Brokkenfestival), Morris Kliphuis (hoorn, trompet, Kapok, Kris Berry, Kyteman), Joost Buis (trombone, lapsteel), Dion Nijland (bas, Bende van Drie, Talking Cows), Corrie van Binsbergen (gitaar, Brokkenfestival, Club 100) en Yonga Sun (drums, Ad Colen Quartet, Franz von Chossy Quintet, Lavalu, Talking Cows). Niet de eerste de besten dus, dat is wel duidelijk. Top musici en een topconcert!

Later deze maand gaat Hot House nog door met feesten met het Maarten Hogenhuis Sextet (vrijdagavond 25 oktober) en de Teus Nobel Liberty Group (zondagmiddag 27 oktober).

LINKS:
Corrie van Binsbergen
Miguel Boelens
Albert van Veenendaal
Morris Kliphuis
Joost Buis
Dion Nijland
Yonga Sun
Hot House

Geen opmerkingen: