donderdag 24 oktober 2019

Popronde weer enorm succes in Leiden

Vandaag is de Popronde weer terug in Leiden, een avondje vol met keuzes. Om te beginnen is er de keiharde melodische noise van het Rotterdamse AC Berkheimer. 'etherische melodieën, stuwende baslijnen en verpletterende noise'. Beter kan ik het niet omschijven.
Merel Sophie brengt Americana uit Rotterdam bij Meneer Jansen. Gaan we vast nog meer van horen, zeker met Next of Kin, een samenwerking met Dawn Brothers, DeWolff en Tim Knol. Eind dit jaar staat een clubtour gepland door Nederland.
In de inmiddels uitpuilende Uyl van Hoogland is het de beurt aan NMBRS met goed in het gehoor liggende Indie pop. Zou best wel eens kunnen uitgroeien tot een prima festival band.
Het 3voor12 podium is dit jaar bij Zooma en daar worden we verrast door de mooie Indie-surf sound van TESSEL. De Utrechtse band staat prima te spelen, zou hooguit wat vuiger mogen.
De leukste Indie pop van de avond staat op het Oor podium in 't Praethuys. Hier speelt Electric Company popliedjes die kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar zijn (alhoewel daar de ruimte voor ontbreekt, zó druk is het inmiddels!). Als er dan op de volgende locatie hélemáál geen binnenkomen meer aan is, is het genoeg geweest. De Popronde in Leiden is weer een succes, maar het wordt tijd voor wat grotere podia.

LINKS:
Popronde
AC Berkheimer
Plato
Merel Sophie
Meneer Jansen
NMBRS
De Uyl van Hoogland
Tessel
Zooma
Electric Company
't Praethuys

Geen opmerkingen: