zaterdag 11 mei 2019

Nieuwe bar en nieuwe band

Leiden is weer een café rijker: de Bar van Siem. Het ietwat suffige koffiehuis Kanaalzicht is omgetoverd tot een hippe bar met bijzondere drankjes en prima happen. Leidse Glibber was er al eerder vanmiddag en maakte een mooie fotoreportage, maar miste wel de muziek.
Ook het terras is helemaal opgeknapt met nieuw meubilair en een nieuwe aankleding. En er is zelfs een lounge zone aan het water. Mooie nieuwe pleisterplaats aan het Lammenschansplein! We komen zeker terug, zeker als er af en toe live muziek komt.
Want er is buiten een heus podiumpje waar vandaag, bij de opening, The Dizzy Fingers optreden. Altijd leuk, maar de techniek laat het wat afweten waardoor de eerste set soms klinkt als één lange soundcheck. En hoewel de zon haar best doet, laat de temperatuur toch nog wel te wensen over, tijd voor een concertje binnen.
Dat vinden we in De Twee Spieghels waar het nieuwe Anamnisi Quintet speelt. Met Federica Lorusso (piano), Dimitris Koutantos (drums), Marios Charalambous (sax), Jackson SangGeun Lee (bas) en Laurie Carpenter (trompet) maken ze er een mooi, afwisselend en soms verrassend jazzconcert van. Het is het tweede optreden van deze formatie in aanloop naar de afstudeergig van de drummer komende dinsdag. Die gaat wel slagen met deze band aan zijn zijde!

LINKS:
Bar van Siem
Federica Lorusso
Dimitris Koutantos
Marios Charalambous
Jackson SangGeun Lee
Laurie Carpenter

Geen opmerkingen: