zondag 19 mei 2019

Korte kroegentocht

Het is druk in Leiden vandaag, niet zo zeer met muziekliefhebbers, maar vooral met hardlopers vanwege de marathon. Die lopers kunnen er een klein kroegentochtje aan vast knopen rond de finish want bij De Uyl van Hoogland is een bluesbattle gaande met de gitaristen Chris Koenen, Frank van der Pluijm en Mark Jansen. Ze worden begeleid door Arto Boyadjian op bas en Andrew Spieker op drums en spelen herkenbare Amerikaanse bluesnummers, met als hoogtepunt The Weight van The Band.
Even verderop in Belgisch Biercafe Olivier staat Little Boogie Boy Blues Band en heel andere soort blues te spelen, van het vrolijke soort. Met naast Little Boogie Boy ook drummer Bert Fonderie en bassist Jan den Boer. En net als bij De Uyl is het hier goed druk met een mix van muziekliefhebbers en hardlopers. Gaat prima samen.
Tenslotte is er muziek in De Twee Spieghels van de band Almo. Geen blues hier, maar jazz met liefst drie saxofonisten! Almo is een wisselend gezelschap met naast naamgever Guillermo Almo MartĂ­n Viana op drums, Javier Galiana op piano, Jose Cervera Minguez op sax en fluit, Bernardo Parrilla op sax en Alessio Bruno op bas. Naam van de derde saxofonist helaas even gemist, maar dat mag de pret niet drukken, het is een prima slot van een korte kroegentocht door Leiden.

LINKS:
Chris Koenen
Frank van der Pluijm
Mark Jansen
Arto Boyadjian
De Uyl van Hoogland
Little Boogie Boy Bluesband
Belgisch Biercafe Olivier
Almo
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: