zaterdag 25 mei 2019

Festivaldagje in Leiden

Coverband O'Nine is altijd in voor een feestje, doen ze vaak op Koningsdag of drie october, maar toen de band 7,5 jaar bestond bouwden ze hun eigen feest bij Gebr. de Nobel. Dus wat moet je dan als je 10 jaar bestaat? Precies, een eigen festival organiseren. Zelf openen ze het met een optreden vol covers die 10 jaar geleden op hun repertoire stonden, waarvan een flink aantal nog steeds niet zou misstaan vandaag de dag!
Slim om je eigen festival ook te openen, vanaf het begin is het er al gezellig druk, het wordt in de loop van de middag steeds drukker. Tweede band is The Local 6 uit Den Haag met hun aanstekelijke mix van folk, shanty en rock 'n' roll. Drie zangers, twee gitaren en een schudei die er ook een feestje van weten te maken.
Miss Noeka doet het helemaal in haar eentje met alleen gitaar en een klein beetje elektronica. Leuk optreden met allerlei medley's en een geweldige stem!
Zanger/gitarist Toine Scholten speelt een prima funky set met drummer Tim Hennekes, bassist Robin Koerts en Karel Boehlee op de Fender Rhodes. En naast covers spelen ze ook nog wat eigen nummers. Prima set dus!
Het gaat hier nog wel even door met onder andere de geweldige Gumbo Kings en meer O'Nine, nu met repertoire anno 2019. Maar er is nog een festival in Leiden vandaag, met ook allemaal interessante muziek. Gelukkig heeft Leidse Glibber het slot ook nog meegemaakt.
Want in de Marktsteeg (Scheltema, Marktsteeg 10 en Gebr. de Nobel) is het tweede Get Lost Festival al in volle gang. Helaas net iets te laat voor de Amsterdamse band Folvo (bij Scheltema), we horen er alleen het laatste stukje van het laatste nummer. Klinkt wel érg lekker, hele ruige Americana, dus kom nog maar eens terug in Leiden!
Vertrouwd en altijd verrassend is het Bart Wirtz trio in Marktsteeg 10. Heerlijk jazzy spelen en improviseren, we missen daardoor wel net CUT_. Naast muziek is er bij Get Lost ook veel ruimte voor theatrale voorstellingen, beeldende kunst, films en lezingen, maar dat laat ik aan anderen over.
Wij sluiten deze lange festivals dag af met een optreden van de van oorsprong Leiderdorpse Thomas Azier bij Gebr. de Nobel. Electronische pop met synthesizers en felle vocalen. Goed voor een boeiend uurtje!

LINKS:
O'Nine
The Local 6
Miss Noeka
Toine Scholten
Tim Hennekes
Karel Boehlee
Folvo
Bart Wirtz trio
Thomas Azier
Scheltema
Marktsteeg 10
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: