dinsdag 14 mei 2019

Boeiende tweede avond over 50 jaar na Woodstock door Studium Generale bij Gebr. de Nobel

Vanavond de tweede avond van Studium Generale over Woodstock 50 jaar na dato. In de grote zaal van Gebr. de Nobel vertelt Dr. Evert-Jan van Leeuwen over Theodore Roszak, Amerikaanse professor van de tegencultuur en Drs. Rutger van der Hoeven over Vietnam, popmuziek en Woodstock. 
21 juni is de derde en laatste avond over 50 jaar Woodstock en dat beloofd helemáál een knaller te worden met Dr. Anneke Ribberink  (sexuele revolutie) en Yaël Vinckx (Nederlandse festivalgeschiedenis).
Maar bij Woodstock draait het natuurlijk allemaal om de muziek en daar zorgt vanavond MuziekGezien voor. Op de foto druk aan het werk en zelf gefotografeerd door de initiator van deze lezingen reeks (foto door Liesbeth).
Bij binnenkomst allemaal muziek van bands en artiesten die, om wat voor reden dan ook, niet op Woodstock speelden maar er wel hadden gepast, in en na de pauze muziek van groepen die wél op Woodstock te horen waren. En voor de late blijvers ook nog wat muziek van bands die in 1970 op Kralingen, het Nederlandse Woodstock, speelden. En alles van vinyl, dat wel. Hieronder de playlist op Spotify.
LINKS:
Evert-Jan van Leeuwen
Rutger van der Hoeven
Studium Generale
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: