zondag 24 juni 2018

Veel te doen op laatste dag Lakenfeesten

Naast het reguliere programma (dat overigens de laatste jaren ook steeds breder wordt met onder andere het Zomers Kunstweekend op de Hooglandsekerkgracht) zijn er nog allerlei evenementen vandaag die, al dan niet toevallig, zijn gepland tijdens de Lakenfeesten.
Zoals een koffieconcert door harpiste Nina van Tol op haar hagelnieuwe (Amerikaanse) harp. Vooral tijdens de eerste set veel folkachtige muziek van onder andere Alfredo Rolando Ortiz en minimalistische muziek van Ludovico Einaudi. Heel mooi!
Het koffieconcert in het Elisabeth Gasthuishof en georganiseerd door de buurtvereniging Maredorp- de Camp is een afwisseling van harp en de poëzie van Pink Meltzer. Een mooie, goed op elkaar afgestemde wisselwerking die het publiek tot tranen toe roert.
Daarna snel door naar het straatmuzikantenconcours (wel onderdeel van de Lakenfeesten) De Gouden Pet met de bekende rammelstraatpunk van De Kelvinators op de stoep bij De Twee Spieghels.
Even verderop iets heel anders met de Straatzangtheatergroep Sjeu uit Vollenhove op het Hooglandsekerkplein.
En bij Jantje van Leiden speelt het trio van Maarten Willems, Frank Verlaan en Gertjan Kaijen vrolijk Nederlandstalig repertoire.
Circo Sollievo is een vrolijk kwartet dat bij De Beproeving leuke volks- en circusmuziek speelt. Krijgt in elk geval dit jongetje aan het dansen!
Van een heel ander kaliber is de groep Dear Francis met een mix van top40 en top2000 covers op het terras van Snijers.
Bij Vooraf en Toe staat het Acoustrio te spelen met een mix van Americana, gospel en folk.
De Kiloknallers maken er vervolgens een feest van op het Stadhuisplein bij City Hall met hun vrolijke StraatSka. Niet verwonderlijk dat zij uiteindelijk met de Gouden Pet naar huis gaan.
HO&vK, oftewel Haasnoot, Olsthoorn & Van Kempen, zijn Leids en we zagen ze al eerder. Hier zijn ze weer lekker op dreef naast Jeanpagne op de Nieuwe Rijn.
Herbieblues speelt, hoe kan het ook anders, authentieke blues in zijn eentje met met harmonica, zang en percussie voor Dende.
Op de brug bij Van Engelen spelen The Tall, the Fat and the Ugly hun vrolijke bluegrass met de mooiste contrabas die we ooit zagen.
Matt Greenhorn & The Bluegrassband speelden ook al vaker bij De Gouden Pet en doen het nog altijd goed (zo niet beter) bij de Waag. Popmuziek in een bluegrass jasje werkt altijd goed.
Terug bij Dende staat inmiddels W8FF Nederlandstalige meezingers te spelen, Land van Maas en Waal enzo.
Bij Bocconi staat Parsley op het programma met Keltische luistermuziek. Het is eigenlijk een trio, maar de harpiste is even weg, de gitarist is verhinderd en vervangen door Patrick Broekema (Finvarra) en alleen de fluitiste van het gezelschap is aanwezig. Toch wondermooie klanken!
Tenslotte nog een stukje van OnwijsGijs gezien bij De Twee Spieghels. Een nieuw project van Gijs Hietkamp, alias Gisen en Some Kind of Fire Rose. Als altijd boeiend!
Maar genoeg Gouden Pet voor vandaag, bij 't Praethuys is de ArtyFartyParty al begonnen met de Zuid-Amerikaanse muziek van Aymar Torres y Pablo. Heerlijk genieten op deze bijna zomerse zondag.
In de pauzes zijn er optredens van dichter Pink Meltzer met héél andere gedichten dan eerder vandaag bij haar koffieconcert.Uiteraard passeret ook haar gedicht over het terras van 't Praethuys de revue.
En er is ook beeldende kunst vandaag, dit werk van Pop Eye is ter plekke gemaakt en zoekt nog een plek in de openbare ruimte.
En ook Betsky is aanwezig met haar altijd intrigerende objecten. Er komt nog meer muziek, maar we moeten nu toch echt even wat eten. En in uitstekend gezelschap doen we dat lekker thuis. Mooie afsluiting  van de Lakenfeesten.

LINKS:
Pink Meltzer
Nina van Tol
Kelvinators
Straatzangtheatergroep Sjeu
Maarten Willems
Circo Sollievo
Dear Francis
Acoustrio
Herbieblues
The Tall, the Fat and the Ugly
Matt Greenhorn & The Bluegrassband
Parsley
OnwijsGijs
Gouden Pet
Aymar Torres y Pablo
Pop Eye
't Praethuys

Geen opmerkingen: