vrijdag 22 juni 2018

Toch nog een happy end

Het wil nog steeds niet echt zomeren vandaag, maar omdat het de enige dag is dat we kunnen toch naar Leiden Culinair op de Lammermarkt. Goede locatie, lekker gegeten en prima achtergrondmuziek van een 'Jazz Trio'. In elk geval herkennen we Ewald Ebing daar op toetsen.
Later tijdens de Peurbakkentocht lijkt het wel alsof ieder dance festival dat deze zomer gaat plaatsvinden een eigen boot heeft met bijpassende dj's. De enige echte complete live muziek die we tegenkomen is die van Kleintje Pils op de boot van de 3 October Vereeniging.
Dan naar De Twee Spieghels voor weer een altijd geweldig optreden van Kruidkoek. En dat maakt gelijk de hele dag goed. Wat een energie, wat een variatie en wat een bevlogenheid! Onlangs kwam hun eerste lp uit, nu doen ze een soort try-out met veel nieuw materiaal.
Het blijft een geweldig kwartet, de beste garagejazz in Nederland, want hoewel inmiddels al vaak gezien is een optreden van Nick Feenstra (sax), Reindert Kragt (bas), Bram Knol (drums) en Tijmen Kooiker (gitaar) altijd een niet te versmaden muzikaal hoogtepunt!

LINKS:
Ewald Ebing
Leiden Culinair
Kleintje Pils
Leidse Lakenfeesten
Kruidkoek
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: