donderdag 21 juni 2018

Muziek, dans en dichters tijdens Midzomernacht in de Leidse Hortus

De Midzomernacht in de Leidse Hortus Botanicus is zo'n evenement dat al jaren bestaat, maar waarvan veel mensen het bestaan niet kennen. Toch is het de moeite waard met optredens van het Leids kamerkoor Het Zingend Hart. Mooi gezongen en ook het visuele element is niet vergeten.
Het is een zonnige, enigzins frisse zomeravond, met ook live opnames voor het radioprogramma Cultuur071 van Sleutelstad. Vooraf, in de pauze en na afloop is er muziek van Peter Braas en Julia van Adrichem met de mooiste covers. Ze spelen dan ook niet voor niets bij 't Valies!
Het is de tweede Cultuur071Poëzienacht met liefst 15 dichters die elk een gedicht voordragen (soms meer in het geval van Haiku's). Vorig jaar was de eerste editie in de studio van Sleutelstad terwijl het buiten 30 graden was, nu is het dus buiten met amper 15 graden.
Twee uur dichters is wel wat veel van het goede, gelukkig zijn er tussendoor ook nog korte muziekoptredens van Jan Stroomer en hier Sunday at Eight.
En over publieke belangstelling valt niet te klagen, het is gewoon druk in de Hortus, ook hier helemaal achterin bij de Oude Sterrenwacht.
De muzikale afsluiting van de Cultuur071Poëzienacht is voor Jan Stroomer, zangeres Esmé Gabeler en danseres Rosa Allessie. Mooi slot van een boeiend radioprogramma.
In de Hortus gaat het nog even door met het Trio Hans Bonnet (piano), met Jaap van der Vlist (drums), Adri Leest (bas) en special guest Frits Landesbergen sr. (vibrafoon). Heerlijke zwoele zomeravond jazz.
En er is nog het Popkoor Prestige Leiden dat een indrukwekkend optreden bij de ingang van de Hortus neerzet. Het is te donker om ze nog te kunnen tellen, maar hier staan minstens 100 mensen te zingen met een live band. Ideaal om nog eens Atom Heart Mother live uit te voeren, daar teken ik voor!

LINKS:
Hortus Botanicus
Het Zingend Hart
Sleutelstad
Jan Stroomer
Sunday at Eight
Rosa Allessie
Popkoor Prestige

Geen opmerkingen: