vrijdag 8 juni 2018

Jarig MuziekGezien bij Nieuwplaatz en Spieghels

Precies 10 jaar geleden schreef ik mijn eerste verslagje op dit weblog MuziekGezien. Ging toen over Zoetermeer Blues. Vanmiddag gaan we dat stilletjes vieren bij de nieuwe Nieuwplaatz aan de Sumatrastraat 201. Hun tweede borrel aldaar met muziek van Bart Wirtz en Lucas Meijers in de nieuwe opnamestudio.
Saxofonist Bart Wirtz opent de rondleiding langs de muzikale ruimtes, even later dus bijgestaan door gitarist Lucas Meijers. Onder het kokende dak op de tweede verdieping ziet Jan Stroomer (The Stream) ook nog kans om Goddamn Truth solo te spelen en te zingen.
In de kelder zijn de oefenruimtes, klinkt koeler, maar met zóveel belangstellenden is het ook hier al snel kokend. Prima jazzpop van deze zangeres overigens, die hier met een band werkt aan haar afstuderen. De muziekruimtes in de Nieuwplaatz zijn inderdaad erg mooi geworden, een aanwinst voor Leiden!
De avond nog even afsluiten kan vervolgens bij De Twee Spieghels met wat aangekondigd staat als het Massimiliano Dosoli SuperPostHardBop quartet. En dat is precies wat ze spelen, eigentijdse hardbop door Sytze Elsman (piano), Andrea Carta (drums), Massimiliano Dosoli (klarinetten) en Jonathan Ho (bas). Spelen bestaande nummers in eigen bewerkingen het klinkt helemaal goed, zeker als je bedenkt dat dit hun eerste reguliere optreden in deze bezetting.

LINKS:
Bart Wirtz
Lucas Meijers
Jan Stroomer (The Stream)
Nieuwplaatz
Massimiliano Dosoli
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: