vrijdag 30 maart 2018

Verrassend goed optreden van Nico Dijkshoorn & The Hank Five

Nico Dijkshoorn & The Hank Five speelden (voor zover ik weet) nog nooit in Leiden, wel trad Nico hier als dichter of als muzikant (met bijvoorbeeld Anne Soldaat of Tim Knol) min of meer solo op. Vanavond dus zijn Leidse debuut in de Q-Bus. En dat mag er zijn, want met de uiterst strakke begeleiding van Herman Klaassen (drums) en Fred van Klaveren (bas) en het prima gitaarspel van Nico wordt het een avond met een coverband als geen andere. En dan spelen ze ook nog twee eigen nummers.
Bij bijna alle nummers heeft Nico ook nog een verhaal, soms kort, soms lang, bijna altijd hilarisch. Het optreden opent met The Weight van The Band, daarna volgen Allman Brothers, Delorean en Bill Withers en na een lang verhaal Rock & Roll van Lou Reed/Velvet Underground. Twee eigen nummers ook dus, de truckerssong Lekke Band (toen ik Nico acht jaar geleden voor het eerst in Ferry's huiskamer zag optreden zong hij ook een truckerssong, geen idee meer of dit hetzelfde nummer was) en het optreden eindigt met een blues dit hij schreef over zijn leven zonder en met zijn huidige vriendin. Een muzikaal sterk en verder zeer onderhoudend optreden dat best een jaarlijkse traditie mag worden, aan publieke belangstelling én enthousiasme was in elk geval geen gebrek!
Daarna volgt een optreden van Hurricane Jack, een Leidse hardrock coverband die na een aantal jaren afwezigheid weer terug is op het podium. Gaat van Nutbush City Limits tot nummers van AC/DC, stevig rocken dus en zelfs een beetje voetjes van de vloer. Prima uitsmijter!
3voor12Leiden was er eveneens bij en was óók enthousiast over deze avond.

LINKS:
Nico Dijkshoorn & The Hank 5
Hurricane Jack
Q-Bus

Geen opmerkingen: