donderdag 1 maart 2018

Geweldige start van Yori Swart's Bonfire tour

Maar voor het zover is nog een interessant optreden van Luka: Lisa Lukaszczyk en Joost Wesseling. Goede singer-songwriter met een eigenzinnig geluid en een mooie opwarmer voor het vervolg.
Yori Swart zag ik inmiddels zo'n tien keer, meestal solo, soms als duo of met The Ladies of The Lowlands waarvan twee keer met een hele band. Dat waren korte optredens, nu is het meer dan een uur genieten van deze prachtige band (waar het duo Luka ook deel van uitmaakt) en geweldige nummers van de nieuwe lp September. De band staat als een huis en is goed op elkaar ingespeeld en de muziek van Yori is in de loop der jaren enorm gegroeid.
De nieuwe lp wordt bijna helemaal integraal gespeeld, maar er is ook ruimte voor wat oudere nummers en zelfs een nieuw nummer. En hoewel het grootste deel van het concert door de hele band gespeeld wordt is er ook nog ruimte voor een prachtig vierstemmig nummer met alleen gitaar en speelt Yori ook een nummer helemaal solo. Het optreden sluit af met Bonfire en als toegift volgt dan nog Riding on the Wind, beide van de geweldige nieuwe lp. Prachtige avond!
Yori Swart speelt nog de hele maand overal en nergens in Nederland, met een kleine onderbreking voor SXSW, mocht ze bij jou in de buurt komen, ga kijken!
 
LINKS:
Luka
Yori Swart
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: