zondag 25 maart 2018

Mooie afsluiting tiende Leiden Jazz Award

Na twee voorrondes is het vanmiddag tijd voor de finale van de Leiden Jazz Award 2018. De kersverse stadsdichter Marianna van Velzen opent het toepasselijk met een gedicht en muzikale ondersteuning van bassiste Renée Stevense.
De eerste finaliste is Maria Pepa op hobo met vrijwel hetzelfde optreden als tijdens de voorronde. Interressant, degelijk, maar behalve het instrument niet écht verrassend, wel prima luistermuziek.
Gitarist Yuri Rhodenburgh speelt met zijn Redbourg Quartet weer een leuke 20 minuten vol, is technisch goed maar verder nog steeds weinig onderscheidend. Komt misschien ook omdat de saxofonist erg veel ruimte krijgt ten koste van de gitaar. En het gaat hier tenslotte om de gitarist in het Leidse Volkshuis.
Na de pauze is zangeres Isabel Bermejo met haar project The Impact aan de beurt, een mix van jazz, flamenco en wat Arabische muziek. Meeslepend, afwisselend en vooral, ook de tweede keer, verrassend! Interessant is dat Isabel ook nog eens zangeres van de metalband Black Desert.
De laatste groep is DHD van pianist Humberto Rios uit Cuba. Net zoals bij de voorronde een zinderend optreden dat een heel spectrum bestrijkt, van fusion tot klassiek en Cuba daar tussen in. Vooral technisch uitzonderlijk goed en dat geeft de doorslag.
Want uiteindelijk wint Humberto zowel de jury- als de publieksprijs en komt er een mooi einde aan de tiende editie van de Leiden Jazz Award. De optredens van alle muzikanten zijn overigens terug te zien op de facebookpagina van Cultuur071 van Sleutelstad.
Na een lange middag toch nog even de dag afsluiten in 't Praethuys voor de wekelijkse sessie van Men in Blues. Met Boris van der Lek op sax, dat geeft weer een hele andere draai dit optreden!

LINKS:
Mariapepa
Yuri Rhodenborgh
Isabel Bermejo 
Humberto Rios Rodrigez
Leiden Jazz Award
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: