donderdag 8 maart 2018

Tweede voorronde Leiden Jazz Award boeit weer

Was de eerste voorronde van de Leiden Jazz Award in de foyer van de Stadsgehoorzaal al een succes, deze tweede is minstens net zo goed. Het eerste optreden is van pianist Humberto Rios uit Cuba met zijn band DHD (maar nogmaals, het gaat om de solisten). Een zinderend optreden dat een heel spectrum bestrijkt, van fusion to klassiek en Cuba daar tussen in.
Dan volgt de Nieuw-Zeelandse gitarist Ashton Sellars met zijn band Dirty Power. Mooie fusion, maar met een saxofonist én een pianist, komt hij net niet voldoende aan zijn eigen solo's toe.
Derde band is die van de Amerikaanse saxofonist Dillon Biaocchi, Neon and the Deons. Een avontuurlijke set in futuristische outfit met interessante wendingen, een mooi verhaal (over de verwoeste planeet waar ze vandaan komen), maar net niet genoeg diepgang om te overtuigen.
Tenslotte is er de Spaanse hoboiste Maria Pepa met een klassieke achtergrond, maar sinds een jaar of heeft ze de jazz omarmd. Ze speelt met haar band een zeer degelijke set, hoewel het muzikaal niet altijd even verrassend is. Uiteindelijk gaat ze toch door naar de finale, samen met Humberto Rios. Op 25 maart is de finale in het Leidse Volkshuis.

LINKS:
Humberto Rios Rodrigez
Ashton Sellars
Dillon Baiocchi
Maria Pepa
Leiden Jazz Award
Stadsgehoorzaal

Geen opmerkingen: