zondag 4 juni 2017

Jazz en blues

Vandaag geen moeite genomen om De Piano Spelen af te speuren naar mogelijke pianisten, gewoon direct op mijn doel af in het Kijkhuis. Gisteren speelden ze nog in het Trianon, vandaag hier: Esther van Hees en Remigiusz Knapik. Het weer is nóg beter dan gisteren, dus binnen is het alweer niet druk, maar het optreden van dit kersverse duo is er niet minder om. En behalve dat ene nummer van Chick Corea, allemaal nummers die ze gisteren niet speelden. Het is weer genieten!
Gisteren zou Rein Godefroy in het Kijkhuis spelen, maar door de véél te korte wisseltijd ging dat niet door. Vandaag spelen ze in het Trianon en er is aardig wat publiek bij de eerste set. Ze spelen nummers van hun prachtige cd It Will Come die pás is uitgekomen. Met Guus Bakker op bas en Pim Dros op drums is het echt heel goed.
In De Twee Spieghels staat het Claudio Jr. de Rosa quartet aangekondigd, maar dit lijkt meer op het Zadeno trio. Of een crossover tussen beiden. Maakt niet uit, het is een prima optreden weer!
Maar het is een prachtige dag en dan ben je toch liever ergens buiten in de zon, bij ´t Praethuys bijvoorbeeld waar deze middag The Bitches optreden. Niet onaardige coverband en dat bevalt uitstekend in het zonnetje!
Even naar huis om een hapje te eten en dan weer terug naar ´t Praethuys voor de Men in Blues. Niet binnen vandaag, gewoon buiten. Met Frenk van Meeteren op gitaar, mondharmonica en zang, Martijn Groen op o.a. drums, Peter Wassenaar op bas en Harm van Sleen op o.a. mandoline en pedalsteel. Mooie afsluiting van deze eerste Pinksterdag!

LINKS:
Esther van Hees
Remigiusz KnapikRein Godefroy
Guus Bakker
Pim Dros
Claudio Junior de Rosa
De Twee Spieghels
The Bitches
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: