donderdag 1 juni 2017

Zó klinkt De Stijl in 2017

Omdat De Lakenhal gesloten is wegens verbouwing is er sinds vandaag een Lakenhal Openluchtmuseum op het Pieterskerkhof met 20 kunstenaars die zich lieten inspireren door De Stijl. Vanavond is de opening in de Pieterskerk. Je moet toch wat in het De Stijl jaar....
Beetje saai en voorspelbaar maar met de muziek van FALT komt daar gelijk verandering in. Geweldige improvisatie op Piet Mondriaan's 'Composition nr. 10 in black and white', geweldig goede band die lijkt voort te borduren op de muziek van Kraftwerk en bijvoorbeeld Fehlfarben, maar dan iets luchtiger. Jammer allen dat het publiek liever naar zichzelf dan naar de muziek luistert. Het Openluchtmuseum van De Lakenhal is er nog tot eind augustus en zeker een bezoekje waard. Tot 25 juni is in de naastgelegen Old School de leuke tentoonstelling 'Dat kan mijn kleine zusje ook, toch?' door leerlingen van basisschool De Meerpaal te zien. Op vrijdag, zaterdag en zondag gelijk even meenemen.
Na afloop nog even langs Estaminet Schommelen want daar is ook iedere donderdag live muziek. Je weet nooit van te voren wie er spelen, publiciteit is Schommelen helaas vreemd, maar het is een leuk cover duo met, nogmaals helaas, te weinig publiek.

LINKS:
Pieterskerk
De Lakenhal
Falt
Old School
Estaminet Schommelen

Geen opmerkingen: