zaterdag 4 juli 2015

Woodstock op en Morspop aan het water

Het is weer een hete dag, prima weer om op het terras van Brasserie De Poort te gaan zitten met muziek van Woodstock op het Water, het jaarlijkse muziekfestival, zoals gezegd, op het water. Net te laat voor de eerste band, Red House met een geweldige zangeres, maar op tijd voor To the Bridge.
De wind over het water zorgt voor een aangename verkoeling, ook bij de derde naamloze band. Speelt lekker, maar de zang houdt niet echt over. De muziek die gespeeld wordt stamt uit de tijd van het Woodstock festival, eind jaren 60, begin jaren 70.
De vierde band is Childhood uit Maastricht die een goede set neerzet met als hoogtepunt natuurlijk Going Up The Country van Canned Heat, een écht Woodstocknummer.
Als vijfde komt er weer een naamloze band voorbij, maar ze spelen er niet minder om, pal voor het terras.
Daar liggen de meeste boten, pal voor het terras, een enkele kiest ervoor om echt af te meren aan de steiger. Zoals de boot van de Rockademy met jong en ouder talent.
Met de laatste boot vandaag komt de groep Sunblock voorbij die een stevige set neerzetten met ook nog een gastoptreden van de schipper (in het roze shirt) die Under My Thumb zingt. Morgen volgt er nog een dag vol bands op het water!
Inmiddels is Morspop aan het Galgewater al volop aan de gang met een optreden van Glossy Jesus. Altijd weer goed om te horen, aanstaande woensdag bijvoorbeeld wéér bij Cultuur071-Live In Concert in de Trianon bioscoop.
De jongste band hier is On The Road, een cover band met allemaal leerlingen uit de derde klas.
Hill's of Harlem is een prima, ouderwetse bluesband die de sfeer er goed in krijgt op de Stadstimmerwerf. Maar Robin Koerts staat gepland in De Twee Spieghels en dat willen we, ondanks de warmte ook nog even meepikken. Maar helaas, vanwege het mooie weer vanmiddag geen muziek in De Spieghels, gelukkig wel een wijntje op het terras!

LINKS:
Woodstock op het Water
Glossy Jesus
Hill's of Harlem
Morspop

Geen opmerkingen: