zondag 5 juli 2015

Waterig Woodstock

De tweede dag van de officieel derde editie van Woodstock op het Water (hoewel het door slecht weer vorig jaar uiteindelijk helemaal niet doorging) begint op het terras van Lot en de Walvis met de swingende band S.O.U.L.
Het wordt allengs frisser tijdens het tweede optreden, een naamloze bluesband, en na afloop begint het zelfs lichtjes te regenen. Publiek naar binnen en er dient zich ook geen nieuwe band meer aan.
Naar huis dan maar, maar eenmaal bij Dok2 klinkt er opeens weer muziek. Toch maar even gaan zitten voor Blues Force op het gelukkig overdekte terras.
Ook Mean Machine speelt nog een leuke set bluesrock. Dan begint het weer te regenen, er varen nog wel wat bootjes met bandjes voorbij die niet stoppen en het terras gaat sluiten. Einde van deze editie. Leidse Glibber bekeek Woodstock op het Water vanuit zijn boot en vanaf de wal, zowel de eerste als de tweede dag. Levert weer een heel ander soort plaatjes op!
Het begint harder te regenen, dus snel naar De Twee Spieghels voor het Dominic J. Marshall Trio. Samen met drummer Jamie Peet en bassist Glenn Gaddum Jr. spelen ze mooi lyrische jazz met veel werk van Dominic zelf. Op één vervelend klein groepje mensen na zit de hele tent muisstil te luisteren.
Vanvond is het laatste optreden van Men in Blues voor de zomerstop, en 't Praethuys laat weten dat Pam McBeth ook zou komen. Andreas Robbie Carree, Chris Koenen, Arto Boyadjian en Harm van Sleen laten zich weer horen met het bekende en altijd boeiende repertoire.
Geen Pam McBeth gezien of gehoord, maar wel een onverwacht gastoptreden halverwege van dichterette Pink Meltzer. Twee weken geleden presenteerde ze nog haar nieuwe bundel op het terras voor 't Praethuys, nu draagt ze hieruit een aantal gedichten voor. Het publiek luistert ademloos toe, afgezien van een enkele, terechte, schaterlach. Daarna wordt een lang en mooi weekend muzikaal afgesloten door de Men in Blues.

LINKS:
Woodstock op het Water
Dominic J Marshall
De Twee Spieghels
Men in Blues
Pink Meltzer
't Praethuys

Geen opmerkingen: