woensdag 8 juli 2015

Cultuur071 - Live In Concert druk bezocht

Cultuur071 is het wekelijkse radioprogramma op Sleutelstad radio over cultuur in de ruimste zin van het woord in Leiden en omgeving (iedere zaterdagochtend van 10 tot 12). Als afsluiting van het seizoen is er voor de tweede keer een Cultuur071 - Live In Concert festival, ditmaal in bioscoop Trianon.
Bij de ingang worden we opgewacht door 't Valies, die ons een uur lang trakteren op covers door de jaren heen, het is al snel een drukte van belang op de Breestraat.
In de grote bioscoopzaal worden vanavond liefst 8 miniconcerten gegeven, elk 20 minuten lang, een mooie showcase van Leidse bands. Songs by Suzy doet de aftrap met een band met voor het eerst klarinetten erbij.
Ook Swing Lo' is van duo opeens gegroeid naar kwartet met bas en drums erbij. Singer-songwriters die de stap naar band maken, dit is de primeur!
Damon is ook singer-songwriter en doet alles alleen, maar met allerlei elektronica weet hij toch een stevig bandgeluid neer te zetten.
Bijzonder vanavond is het gebruik van het filmscherm, iedere artiest/band kon daar zijn eigen invulling aan geven. Vooral voor de pauze worden diverse videoclips vertoond tijdens het optreden. Zoals ook hier bij The Stream, héél bijzonder.
In de pauze draait dj Geert_K en blijkt er ook aandacht voor andere vormen van Cultuur, er hangen diverse schilderijen van onder andere Remko Koopman.
En naast de verkoop van cd's van de optredende artiesten is er ook een tafel met boeken/poezie. Van Gideon Roggeveen, uitgeverij De Muze en Pink Meltzer. Veel van de auteurs zijn vanavond ook aanwezig, daar had best een mooie voordrachtsessie in een kleine zaal ingezeten.
En er is niet alleen popmuziek, ook klassiek komt voorbij met de zangeressen Emma Brown en Carolien Devilee die met Jan Stroomer op de piano het kattenduet van Rossini neerzetten. Niet voor de poes!
Na de pauze vult het 60 koppige Eurokoor het podium met een keur aan meest populaire liedjes. Voor de dirigent is er geen plaats meer op het podium!
Ondertussen, in de artiestenruimte boven, wordt er door diverse muzikanten heerlijk gejamd.
The Jars, al vaker gezien in akoestische bezetting, spelen nu op volle sterkte hun energieke gitaarrock.
Zosja! geeft een mooi en intiem concert in triobezetting, de drummer is op tournee met een andere band. Hoe later op de avond, hoe schoner de muziek!
Afsluiter is Glossy Jesus, ook geen onbekende inmiddels. Al met al een bijzonder geslaagde avond met ruim 350 bezoekers. Een onvergetelijke avond! Volgend jaar graag de derde editie weer hier in het Trianon. Cultuur071 neemt nu even vakantie maar is zaterdag 29 augustus weer terug op radio Sleutelstad. Fijne vakantie!
Leidse Glibber was er natuurlijk ook, hier zijn uitgebreide verslag van de avond.

LINKS:
't Valies
Songs by Suzy
Swing Lo'
Damon
The Stream
Remko Koopman
Gideon Roggeveen
Uitgeverij De Muze
Pink Meltzer
Emma Brown
Carolien Devilee
Eurokoor
The Jars
Zosja!
Glossy Jesus
Trianon
Cultuur071
Sleutelstad

Geen opmerkingen: