maandag 27 april 2015

Koningsdag in Warmond een succes

Het is misschien wat fris, maar in tegenstelling tot de verwachtingen wel droog en de zon schijnt, er op uit dus, Koningsdag vieren. Het is ongelooflijk druk op de rommelmarkt en ook het aantal boten en bootjes op het water is niet te tellen. En er is live muziek bij Quintus op de Boommarkt waar de Destructive Penguins het festival aldaar mogen aftrappen. En dat doen ze als altijd helemaal goed met hun mix van stijlen die langzamerhand een echt eigen geluid opleveren. Hou ze in de gaten!
Eigenlijk stonden ze in de agenda voor vanavond in de Q-Bus, maar bij nader inzien wordt het een middagoptreden bij De Oude School in Warmond. Rob Heron and the Tea Pad Orchestra komen uit Engeland en spelen onvervalste Amerikaanse muziek. Western Swing om precies te zijn en dat klinkt héél goed. Echt iets voor liefhebbers van bijvoorbeeld Bob Wills & his Texas Playboys.
Het is mooi weer, dus het optreden is op het pleintje voor De Oude School, had het geregend dan was het optreden hier binnen geweest. En houdt dit in de gaten, er gaan meer leuke concerten komen, Hans van Polanen brengt hier een deel van zijn Q-Bus programmering naartoe. De gitaren hangen er in ieder geval al!
Tijdens de tweede set zijn de heren helemaal ingeburgerd met oranje hoedjes en slingers, maar de muziek blijft hetzelfde. Western Swing is dé Amerikaanse dansmuziek uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en ja, ook in Warmond wordt er gedanst! Succesvolle afsluiting van Koningsdag hier.
Want terug in Leiden is het goed pannenkoeken eten op een terras in de zon, maar als die laatste dan verdwijnt, verdwijnen ook de mensen en de sfeer. Er is nog wel wat muziek her en der in de stad, maar de gure wind maakt het behoorlijk onaangenaam. Tijd om deze onverwacht leuke Koningsdag af te sluiten.

LINKS:
Destructive Penguins
Quintus
Rob Heron and the Tea Pad Orchestra
De Oude School

Geen opmerkingen: