donderdag 30 april 2015

Gedenkwaardig slotaccord Q-Bus

Vandaag, 30 april 2015, is een treurige dag, want vanaf morgen is de Q-Bus niet meer (in elk geval niet meer wat het geweest is), dus sluiten we dit tijdperk af met een knallend festival. Door muizenissen te laat voor het optreden van Maximum Overdrive, wel voor Bag of Bones. Spelen een korte set met onder andere covers van Jimi Hendrix én eigen werk. Elco Jongkind, Thorsten Grau (Træben, Zub) en Daniel Lottersberger (Wojtek Justyna Tree...Oh!?) zetten een stevige dosis bluesrock neer.
En de hoofdact vanavond is de Guy Forsyth Band die de bijna uitverkochte Q-Bus op zijn kop zet. Guy zingt, speelt mondharmonica, een enkel nummer op gitaar en tijdens Summertime hanteert hij zelfs de zingende zaag. Het is een pittig optreden met nog meer stevige bluesrock waarbij je niet stil kunt blijven staan. Mooie uitsmijter!
De man achter veel van de vaak uitstekende concerten in de Q-Bus is Hans van Polanen en die wordt tot slot nog even door Fons Delemarre in het zonnetje gezet. Terecht, want zonder Hans was het Leidse muziekleven een stúk saaier geweest! Gelukkig gaat hij niet bij de pakken neerzitten, hou de agenda van De Nobel, De Oude School in Warmond én het Muziekhuis in de gaten. Dank je wel Hans voor al die geweldige muziek al die jaren!

LINKS:
Q-Bus
Maximum Overdrive
Bag of Bones
Guy Forsyth

Geen opmerkingen: