dinsdag 7 april 2015

Het lijkt wel Quite Quiet in de Q-Bus

Mooi dubbel affiche vanavond in de Q-Bus met in het voorprogramma de Ierse singer-songwriter Ben Reel op gitaar en mondharmonica samen met de Haarlemse bassist Ronald de Jong (hier in Leiden eerder gezien met Arthur Ebeling) en hij zingt ook nog een mooie tweede stem. Veel gebroken harten, maar dat hoort hier nu eenmaal bij.
Hoofdprogramma is de Amerikaanse Eric Andersen (zang, gitaar, piano) samen met zijn Nederlandse vrouw Inge Andersen (tweede stem). Mooie doorleefde stem van Eric en vooral de paar pianoliedjes doen enigzins denken aan Randy Newman. Ze drinken natuurlijk water om hun stem op peil te houden, maar halverwege willen ze toch liever een glas wijn. En het publiek is zó stil vanavond, het lijkt wel Quite Quiet!
Die glazen wijn komen er ook en dan volgt er nog een mooie finale met Ronald als sologitarist en Ben op de bas. Tenslotte nog een toegift, op verzoek van een fan een oud nummer. Die zijn er genoeg, want Eric zit al ruim 50 jaar in de muziek en werkte met vele grootheden samen. Prima singer-songwriter die hier zonder tussenkomst van de Q-Bus nóóit was langsgekomen. We gaan het missen! Leidse Glibber was er ook bij.

LINKS:
Ben Reel
Ronald de Jong
Eric Andersen
Inge Andersen
Q-Bus

Geen opmerkingen: