zaterdag 10 januari 2015

Wat veel muziek weer vandaag in Leiden!

Weer een overvolle muziekdag vandaag in Leiden. Het begint al vroeg met actrice én zangeres Pauline ten Böhmer op bezoek bij Cultuur071 op Sleutelstad FM. Naast mooie verhalen speelt ze natuurlijk ook live op de radio!
Later deze zaterdag is er een optreden van Hakketoonen in De Twee Spieghels. Mooi intiem concert met Iman Spaargaren op saxofoon, Paul Dijkman op gitaar (stonden hier wel eens eerder als duo) en voor deze groep ook Michael Stratz op bas. Spelen voornamelijk standards en Thelonius Monk ontbreekt daarbij natuurlijk niet.
En dan het avondprogramma, keus uit maar liefst vijf plaatsen waar je graag wilt zijn, kan er natuurlijk maar één worden. Door omstandigheden wordt het uiteindelijk de Nieuwplaatz aan de Rijnsburgerweg voor een mini-festival van The Stream & Friends. De avond opent met Songs by Suzy die als altijd weer een mooie set neerzetten op het grensvlak van pop en kleinkunst.
Dan volgt een superkort, slechts 2 nummers, en allereerste optreden van Chorus & China. Een singer-songwriter duo waarover nu nog niet veel valt te vertellen.
Als volgende band speelt The Stream zowat de hele cd Art Nouveau in een volle line-up. Is altijd weer genieten. Bovendien is er de premiere van de videoclip voor Sucker For Fairytales, alweer een nieuw nummer.
En er zijn ook nog gastoptredens bij The Stream, onder andere van Vivienne Aerts en één van Jan Stroomers piano leerlingen (Juliette).
Daarna volgt nog een prima optreden van het Utrechtse Riverdistrict, indie pop met een catchy randje. Beetje Feelies gevoel en dat is altijd goed!
En aan alleskomt een eind, zo ook vanavond met Freddy and the Gardeneers. Geweldige uitsmijter met een mix van soul, blues en vooral funk. Daar wil je wel weer meer van horen! Gaat vast wel lukken in Leiden en omstreken.

LINKS:
Pauline ten Böhmer
Sleutelstad
Hakketoonen
De Twee Spieghels
Songs by Suzy
The Stream
Vivienne Aerts
Riverdistrict
Freddy and the Gardeneers

Geen opmerkingen: