woensdag 21 januari 2015

Druk bezochte kroegentocht tijdens Jazzweek Leiden

Het is alweer de derde dag van de Jazzweek Leiden en het is woensdag, dus tijd voor de traditionele kroegentocht. Die was een aantal jaren naar de donderdag verhuisd, maar nu weer terug op zijn eigen vertrouwde stek. Het begint vanavond in Le Chat Noir, het nieuwe jazzcafé in de Morsstraat, dat volop meedraait deze week. Vanavond staat het Thaïsa Olivia Quartet op het menu en samen met Joost Kesselaar (drums), Jasper Somsen (bas) en Christian Doepke (piano) zingt Thaïsa standards in eigen uitvoering en een enkel eigen nummer. Mooie sfeervolle muziek waar het prima bij eten is. Morgen maar eens de keuken hier testen. Met weer muziek erbij natuurlijk.
Dan door naar dranklokaal De WW voor het optreden van ZIEK. Al vaker gezien de laatste tijd en die Hammond funk van het viertal is altijd goed bevallen, ook vandaag weer!
Tenslotte nog naar de stampvolle De Twee Spieghels waar de Bart Wirtz band speelt. Samen met Emiel van Rijthoven (toetsen), Pim Dros (drums) en Kasper Kalf (bas) is dit natuurlijk weer het hoogtepunt van de avond!
Die avond gaat nog wel even door, maar morgen moet er weer gewerkt worden, dus met drie prima sets van de drie groepen achter de kiezen voldaan naar huis. De Jazzweek duurt nog tot en met zondag, er is nog genoeg te doen de komende dagen.

LINKS:
Thaïsa Olivia
Christian Doepke
Jasper Somsen
Le Chat Noir
ZIEK
De WW
Bart Wirtz
Pim Dros
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: