donderdag 29 januari 2015

Knallende opening AA Nights bij De Nobel

AA Nights is een nieuw initiatief in de kleine zaal van Gebr. De Nobel. Elke laatste donderdag van de maand biedt het podium plek aan jong/beginnend alternatief talent. De avond opent met Wigwam, al eens eerder gezien bij OPEN|Makers, en net als toen 20 minuten loeihard improviseren op gitaar en drums.
Iets toegankelijker is de tweede band Howart, hoewel ook hier grenzen worden opgezocht. Eigenlijk zouden ze vorige maand al in de SUB071 spelen, en hoewel dat ook zo zijn charmes heeft is het toch kikken hier. Licht psychedelisch, gestructureerde chaos, maar het zijn tenminste herkenbare liedjes.
Dat laatste geldt zeker ook voor Sven Agaath, alweer een drummer met gitarist/zanger. Korte en puntige nummers die bovendien nog eens dansbaar zijn ook. Wat opvalt is weer dat het geluid ook vandaag weer uitermate goed is, complimenten aan de geluidstechnicus.
Als laatste band speelt The Homesick uit Dokkum. Mooi powertrio dat een beetje post-punk jaren 80 psychopunk spelen. Hebben vast platen van de Jesus & Mary Chain in de kast staan. Hoogtepunt van de avond en prima afsluiter!
Het mooie van deze avonden is dat de korte optredens, 20 tot 30 minuten, nooit gaan vervelen. Soms denk je na zo'n setje weleens van 'dat was precies lang genoeg', of juist van 'speelden ze nog maar even door'. In elk geval was deze eerste avond geslaagd en het programma van AA Nights voor de komende maanden ziet er ook al veelbelovend uit.

LINKS:
Howart
Sven Agaath
The Homesick
Gebr. de Nobel
AA Nights

Geen opmerkingen: