zaterdag 24 januari 2015

Volle muziekdag vandaag weer in Leiden

Het is zaterdag, dus de ochtend begint met Cultuur071 op radio Sleutelstad. Daar gebeurt altijd van alles en soms is er ook live muziek, vandaag de Destructive Penguins. Al een aantal malen zien optreden, bij BandTalent onder andere, en ze worden iedere keer beter. Ook voor twee akoestische nummers draaien ze hun hand niet om. Prima!
In de loop van de middag speelt Some Kind of Fire Rose een instore bij Plato ter promotie van hun eerste ep Breekbaar, de titel geeft precies aan hoe hun muziek klinkt. Opvallend dat ze zowel in het Nederlands als in het Engels zingen. Spelen twee kleine setjes met een korte pauze waarin ze hun cd's verkopen en signeren. Slim!
Dan even naar De Twee Spieghels waar het Trio de la Hîti staat aangekondigd. Blijkt dus bassist Robin Koerts te zijn met een gitarist en een drummer die uitstekende funky fusion spelen. Niet lang genoeg gebleven om hun namen te vragen, de muziek was er niet minder om. Feest!
Want de volgende instore is alweer begonnen, nu om de hoek bij Velvet. Hier speelt Frans Heemskerk solo nummers van zijn cd Persona en het toegestroomde publiek luistert doodstil toe. Terecht!
Snel door naar het avondeten en vervolgens op naar de Q-Bus voor The Band Project. Maar eerst verzorgen The Cannonball Johnsons het voorprogramma. Opmerkelijk is dat ze opeens optreden met contrabas en een drummer, Max Tillie. En veel meer elektrische gitaren, waardoor ze meer rocken dan voorheen. Maar de bluegrass blijft toch nog duidelijk aanwezig. Interessant!
The Band Project bestaat uit twee sets, de eerste semi akoestisch met onder andere viool, dwarsfluit en accordeon. Aardig, maar het mist toch het gedreven geluid van The Band. Het is een project van Max Nagel die er samen met elf andere muzikanten vijf maanden aan werkte.
Bij de tweede set ligt het wel anders als de stekkers er in gaan. En hoewel het niveau van The Band nooit helemaal gehaald wordt (dat is geen schande) is het een swingende avond, waar alle bekende nummers wel aan de beurt komen. Latertje!

LINKS:
Destructive Penguins
Sleutelstad
Some Kind of Fire Rose
Plato
De Twee Spieghels
Frans Heemskerk
Velvet
Cannonball Johnsons
Q-Bus

Geen opmerkingen: