zaterdag 31 januari 2015

Heel veel variatie in Leiden

Er is weer heel veel te doen vandaag in Leiden, er moeten dus keuzes gemaakt worden. Het Thijs de Klijn trio is dan een mooi en rustig begin van de middag. In De Twee Spieghels speelt de gitarist met bassist Carmela Leotta en Koen Dijkman op alleen een snare-drum mooie luisterjazz met onder andere nummers van Monk. Prima muzikanten die best wat meer aandacht verdienen.
Een groter contrast is nauwelijks denkbaar met de muziek in Velvet bij de in-store van John Coffey. Deze onvervalste Nederlandse punkers blazen de boel zo'n beetje op met goede nummers en een keihard geluid! En dat was dan alleen maar de middag. Zijn hier om hun nieuwste cd The Great News te promoten en dat doen ze uitstekend en met veel humor.
De avond begint bij Le Chat Noir voor een optreden van Anne Chris. Uitstekende zangeres met veel eigen nummers van vooral haar meest recente cd Just Kissed the Sun. Haar hadden we nog niet eerder gezien, maar de leden van haar band in diverse andere bezettingen wel. Met drummer Jasper van Hulten (Gatecrash, Kytecrash), bassist Kasper Kalf (Monsieur Dubois, Bart Wirtz Quartet) en pianist Daan Herweg (Susanne Alt, Club 100) zorgt ze voor een weergaloos concert!
Tussendoor nog even een paar deuren verderop langs bij Cafe Rembrandt waar een feestje aan de gang is met Bart van Schoonderwoerd den Bezemer (neef van draaiorgelman Bert van Schoonderwoerd de Bezemer) die Nederlandstalige hits speelt. Beetje tamme boel in het begin, maar de dames zetten de boel in no time op stelten! Toch eindigen weer in Le Chat Noir voor het slot van het optreden van Anne Chris. De avond kan dan al niet meer stuk!

LINKS:
Thijs de Klijn
Koen Dijkman
Carmela Leotta
De Twee Spieghels
John Coffey
Velvet
Anne Chris
Daan Herweg
Jasper van Hulten
Le Chat Noir
Bart van Schoonderwoerd den Bezemer
Cafe Rembrandt

Geen opmerkingen: