donderdag 13 november 2014

Nieuwe cd Frans Heemskerk is écht geweldig

Er is lang aan gewerkt, maar vanavond is het dan eindelijk zo ver, de nieuwe cd Persona van Frans Heemskerk wordt feestelijk gepresenteerd in Scheltema. De vorige cd van Frans dateert alweer uit 2005 (Live at the Duke), niet dat hij in de tussentijd stil heeft gezeten, maar dit jaar was er eindelijk de tijd om het nieuwe materiaal op te nemen.
Materiaal dat we de afgelopen tijd natuurlijk al eerder hoorden in De Twee Spieghels, maar dat het nu echt op een cd staat is bijzonder. Samen met Jeroen Vierdag op bas en Arno van Nieuwenhuize op drums wordt het een prachtig concert, waarbij de hele cd de revue passeert. Allemaal prachtige, meeslepende, stuwende nummers van het begin tot het eind.
Door de bijzondere opstelling van de band, midden in de theaterzaal van Scheltema ontstaat een bijzondere sfeer met het publiek er om heen. Komt nog bij dat het geluid heel goed is, soms weleens een probleempje hier. Voor het nummer Yellow Cab wordt de hulp van zangeres Zosja El Rhazi ingeroepen, een mooie vocale toevoeging. En bij het nummer Blue B luistert de volle zaal echt ademloos toe. Een prachtig concert en een prachtige cd waarvan aanstaande vrijdag in De Twee Spieghels ongetwijfeld weer nummers gespeeld gaan worden.

LINKS:
Frans Heemskerk
Scheltema

Geen opmerkingen: