zondag 16 november 2014

Intieme optredens op een grijze zondag

Het is een grijze, miezerige zondag, echt een dag om gewoon lekker thuis te blijven. Toch niet gedaan en daar achteraf wel blij om. Want het theatercafé in Scheltema is weer meer dan goed, om te beginnen met een optreden van Jan 'The Stream' Stroomer. Solo speelt hij voornamelijk werk van zijn meest recente cd Art Nouveau, goed in het gehoor liggende melodische rock. Al vaker gehoord, maar een mooi begin van deze middag.
Dan volgt een optreden van stand-up comedian Daan van der Hoeven. Is pas enkele maanden serieus bezig op dit vlak, maar weet tijdens zijn korte optreden de lachers op zijn hand te krijgen.
Na de pauze volgt cabaretier Paul Schoolderman die de zaal plat speelt met zijn generale repetitie voor de halve finale van Camaretten van morgen. Bron voor zijn materiaal zijn zijn ervaringen als leraar in het basisonderwijs. Haarscherpe grappen met flink wat diepgang, die gaat vast de finale halen.
De middag sluit af met een optreden van Mieke van Veen, met Ruben Gouman op cahon en Hans Visser op bas. Twee jaar geleden al eens gezien tijdens een Verrassend WinkelWeekend bij boekhandel Kooyker, nu weet ze de zaal helemaal stil te krijgen met nummers van haar net verschenen cd. Mooie afsluiting van dit uitstekende theatercafé.
Buiten miezert het nog steeds, maar toch nog even naar De Twee Spieghels voor het Jeen Rabs Trio. Samen met Joost Kesselaar op drums en Sven Schuster op bas spelen ze onvervalste bop voor een matig gevuld café. Het weer nodigde niet uit, de opkomst dus matig, maar de muziek is geweldig!

LINKS:
The Stream
Daan van der Hoeven
Paul Schoolderman
Mieke van Veen
Theatercafe
Scheltema
Jeen Rabs
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: