zaterdag 29 november 2014

Bijzondere muziekjes vandaag

Geen live muziek vandaag bij Cultuur071 op Sleutelstad, hoewel Swing Lo' wel even langskomt om over hun ep-presentatie te vertellen in de Vrijplaats twee weken geleden. Dus tot vier uur wachten op de eerste live muziek vandaag met Robin Koerts & Friends in De Twee Spieghels. En die friends zijn dan Mark de Jong op drums en Carlos Matos op piano en dat worden drie sets met aanstekelijke, soms funky, jazz standards. Genieten weer!
Vervolgens een hapje eten en dan zijn de meeste avondconcerten alweer lang begonnen, maar in de Vrijplaats is een festival aan de gang, dus toch nog maar even kijken. Bij binnenkomst speelt Atlantic Cable de bar onveilig met hun psychedelische Americana. Boeiend en energiek optreden van dit internationale trio.
Bij de bar beneden is het publiek wat rumoerig, maar boven is het gelukkig muisstil bij het concertje van Constellations uit Den Haag. En eigenlijk gebeurt er bijna niets, Dorien Meijsing draait aan haar versterkte EigenWijs muziekdoos, dat is best hard werken trouwens, met eigen minimalistische composities. Prachtig en héél bijzonder concept. Hoogtepunt! Tijd dus om naar huis te gaan, het was weer goed vandaag in Leiden.

LINKS:
De Twee Spieghels
Atlantic Cable
Vrijplaats

Geen opmerkingen: