vrijdag 21 november 2014

Amateurs en profs zorgen voor afwisseling

Vanavond is het weer tijd voor het Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in het Leidse Volkshuis. Een afwisselend programma dat opent James & Black samen met jonge danseressen van BplusC.
Veel muziek vanavond, maar er is ook cabaret van Ronald Oudman en er zijn gedichten van Herman de Tollenaere.
Dan is het de beurt aan de Klezmerband Di Krenitse, jaren geleden al eens gezien op het Open Podium in Leiden Noord, nu dus in het centrum. En behalve dat het toen een vijftal was en nu een kwartet is er weinig varanderd.
Singer-songwriter Sam van Tienhoven is inmiddels ook geen onbekende meer en laat hier een paar mooie eigen liedjes horen.
Na de pauze gaan alle stoelen aan de kant voor het Japanse dansspektakel van Raiden Yosakoi, een gezelschap dat voornamelijk uit studenten Japans en Koreaans bestaat.
Dan weer verder met muziek van het Leids Kamerkoor dat een aantal klassieke werken speelt van Brahms en Mendelsohn.
Dat het wel goed zit met singer-songwriters in Leiden bewijst ook Sarah Laure die onder andere een nummer speelt dat ze onlangs schreef voor Jong Quite Quiet, waar zij één van de zes deelnemers is.
Afsluitend is er tenslotte de rockband Weltmeister, die voor een swingende uitsmijter zorgt.
Dan wordt het tijd voor De Twee Spieghels, want daar speelt Frans Heemskerk onder andere nummers van zijn nieuwe cd Persona. Vandaag met Arno van Nieuwenhuize op drums en Mark Haanstra op bas. Gaat nooit vervelen deze muziek!
Op weg naar huis nog even binnen kijken bij Bad Habits waar zomaar weer eens een jamsessie bezig is. Leuke afsluiting van een gevariëerde avond.

LINKS:
James & Black
Phil Ross
Di Krenitse
Sam van Tienhoven
Leids Kamerkoor
Sarah Laure
Weltmeister
Centrum voor Amateurkunst Leiden
Frans Heemskerk
De Twee Spieghels
Bad Habits

Geen opmerkingen: