donderdag 3 juli 2014

Tin Men and the Telephone gaat nooit vervelen

Tin Men & The Telephone drie jaar geleden in juni voor het eerst (2x zelfs) gezien in Leiden in de Jan de Laterehof tijdens de Stukafest zomereditie en de Cum Laude/hofjesconcerten. Sindsdien is het hard gegaan met de band en na Nederland treden ze overal in de wereld op, dus als ze dan eens optreden in Bird in Rotterdam tijdens North Sea Jazz Around Town zorg je dat je daar bij bent.
En terecht, want het is weer een schitterend optreden met een mix van eerst klassieke muziek in een jazz setting, dan vrije improvisatie bij een tenniswedstrijd, een antwoordapparaat en heel veel humor. En dat maakt dit wéér bijzonder, want elk optreden is anders. En het is ook nog eens deels interactief met de app Appjenou. Hiermee kan het publiek het optreden op allerlei manieren beïnvloeden.
Veel bekende nummers en ook een gouwe oude: De Bal in een nieuw jasje, vanwege het WK voetbal natuurlijk. Dan de kamelenrace waarbij het publiek door het schudden van zijn mobieltje de snelheid van de kamelen én de muziek kan beìnvloeden en tenslotte nog een nieuw stuk waar de bandleden tussendoor op video hilarisch commentaar op geven.
Geweldige muzikanten (Tony Roe, Lucas Dols, Bobby Petrov), geweldig concert en echt een band om in het vizier te houden als ze in Nederland optreden.

LINKS:
Tin Men and the Telephone
North Sea Round Town
Bird

Geen opmerkingen: