zaterdag 12 juli 2014

Gekkigheid bij Nieuwplaatz

Tweede bezoek aan de Nieuwplaatz aan de Rijnsburgerweg, vorig jaar het openingsfeestje, vandaag het Festival Ridiculous. Met veel muziek van onder andere de singer-songwriter Joris Olivier (rechts) die bij zijn laatste twee nummers vocale ondersteuning krijgt.
En The Stream speelt nummers van hun nieuwe cd Art Nouveau, waarvoor hier op 30 augustus de release party is. Doet denken aan jaren 70 symphonische rock van bijvoorbeeld Genesis, Yes en ook een beetje aan de The Who ten tijde van Quadrophenia. Maar heeft toch ook iets hedendaags. De buitenpiano nemen we in de vochtige warmte maar voor lief.
Het festival kent naast muziek muziek nog veel facetten, improtoneel door theatergroep Hardt, live painting, prima eten van de Lola's en de Hillbilly BBQ, kunstexposities en zelfs een olieworstelwedstrijd! Het is deels ook een soort open podium met onder andere dit duo.
En er zijn ook (slam)dichters (Martin Aard de Jong, Jaap Montagne en Gideon Roggeveen) die onder muzikale begeleiding van Lucas Meijers hun zegje doen. Tessa de Swart geeft ook nog een spontane bijdrage, niks ligt hier vast, alles is mogelijk. En dankzij het mooie weer speelt het hele programma zich tot nu toe in de buitenlucht af.
Als het avond wordt verplaatst het festival zich toch naar binnen met eerst een stel hiphoppers in het donker en dan nogmaals The Stream. Zonder die Honky Tonk piano komt de muziek hier veel beter tot zijn recht en aanstaande woensdag spelen ze weer in Scheltema bij Cultuur071-Live in Concert. Prima initiatief dit Festival Ridiculous, na de zomer volgen er hopelijk meer!


LINKS:
The Stream
Martin Aard de Jong
Jaap Montagne
Gideon Roggeveen
Lucas Meijers
Festival Ridiculous
Cultuur071-Live in Concert

Geen opmerkingen: