maandag 14 juli 2014

cd-recensie: Azure-Hiptronics ****


We hebben er zes jaar op moeten wachten, maar dan heb je ook wat. De tweede cd van Azure: Hiptronics. Het kwartet van Federico Solazzo (toetsen), Rogier Schneemann (gitaar/toetsen), Luciano Poli (bas) en David Barker (drums) afgelopen mei nog gezien in De Twee Spieghels te Leiden en daarvoor al veel vaker, maar Hiptronics is een regelrechte verrassing.
Het openingsnummer Ocean's Edge zet meteen de toon, afwisselend druk en ontspannen met mooie gitaarsolo's, spannende ontwikkelingen op de toetsen en een prima aanvulling van Rik Mol op trompet (die op 8 van de 13 nummers meespeelt). Daarna gaat het heerlijk door met soms heel ingewikkelde schema's, maar toch altijd begrijpelijk en dan weer heerlijk loungen met een funky inslag.
En zo gaat het maar door, met ook nog een eigen nummer van Rik Mol (Miss Incognita) en tegen het eind het fantastisch rockende Burn Everything. Dat je denkt, dat is een mooie afsluiting, maar dan volgen er nog twee nummers die totaal afwijken van de rest van de cd, hoewel het toch reprises zijn.
Allereerst Planets II dat een compleet uitgeklede en daardoor juist indrukwekkende versie is van het eerdere Planets en tenslotte nog Ocean's Edge, het openingsnummer, maar nu met Benjamin Rhodes (zang) en rapper DNA. Bijzondere en afwisselende cd, waar je geen genoeg van krijgt!

LINK:
Azure

Geen opmerkingen: