zaterdag 28 januari 2023

Veel variatie vandaag in Leiden

Het is alweer een tijd geleden dat er live muziek was bij Cultuur071 op Sleutelstad, maar vandaag is het weer eens zover. In het kader van Gluren bij de Buren op zondag 5 februari zijn Len & Mar vanochtend te gast, samen met percussionist Rob. Interview en optreden zijn hier terug te lezen en te zien, op 5 februari live bij Pink & Peter in de Koddesteeg 8 om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Op de foto Mar en Len tijdens de voorbespreking onlangs. Ze spelen zowel eigen nummers als covers, dat wordt gezellig!
En over Pink gesproken, direct na de uitzending van Cultuur071 door naar de bibliotheek aan de Nieuwstraat voor optredens van merendeels Leidse dichters in het kader van de poëzieweek. Tijdens het eerste deel vallen vooral Jaap MontagneAlida van Leeuwen en Pink Meltzer op door hun levendige presentatie, het tweede deel begint met Rik Van Boeckel die zichzelf begeleid op de Kora, dat is nog eens wat anders dan een cahon!
We kunnen niet alle dichters af luisteren, er moeten ook nog boodschappen gedaan worden, en vanaf vier uur speelt de Tijn Koenen Band alweer in De Twee Spieghels. Standards met veel improvisatie, altijd mooi en met een glansrol voor Pepijn Mouwen op saxofoons!

Geen opmerkingen: