woensdag 18 januari 2023

Eindelijk weer de kroegentocht

Na twee jaar afwezigheid is ook de kroegentocht van de Leidse Blues- en Jazzweek gelukkig weer terug. Te beginnen in het Van Goyen Jeneverhuis, met voornamelijk luisterend publiek voor de mooie set van Boris van der Lek en Simone Mens. Georgia on my Mind ontbreekt natuurlijk niet en eigenlijk zou je het liefst hier de hele avond blijven zitten, maar ja, het is een kroegentocht. Morgen (donderdag) staan Boris en Simone mét band in Grand Café De Burcht, voor wie het vandaag gemist heeft. Aanrader!
In het Stadsbrouwhuis speelt La Bandida, de kleine versie van Banda Carumba met versterking van Dion Bossers op viool en Ruud Souhoka op percussie. Dat is altijd feest!
Leidse Geluiden heeft vandaag (en de rest van de week) The Grenare ingenomen, vanavond met The Legends. Karel Boehlee, Sven Rozier, Robin Koerts, Rolf Delfos en Lou Guldemond spelen weer de sterren van de hemel, net als 3 maanden geleden bij Gebr. De Nobel. Heerlijke swingende funky jazz, altijd genieten!
Tenslotte in 't Praethuys  spelen The Spankers, een soort van gelegenheidsformatie bestaande uit Bas Paardekooper, Wouter Hoek, Percy Klavert en Jeffrey Heidstra met stevige bluesrock. Inmiddels is ook deze kroeg overvol, buiten zit het weer ook niet echt mee, dus het is een mooie afsluiter van deze kroegentocht.

LINKS:
Boris van der Lek
Simone Mens
Van Goyen Jeneverhuis
Banda Carumba
Stadsbrouwhuis
Leidse Geluiden
The Grenare
The Spankers
't Praethuys
Leidse Blues- en Jazzweek

Geen opmerkingen: