zondag 22 januari 2023

Prima slotdag Leidse Blues- en Jazzweek

De zevende en laatste dag van de Leidse Blues- en Jazzweek begint vandaag in The Grenare waar Leidse Geluiden voor de vijfde dag op rij een podium biedt aan Leidse muzikanten. Vanmiddag zijn dat Heyn Linger, Patrick Wiebers, Marc Geerlings en Mark Walker. Officieel heet het een albumpresentatie van Heyn te zijn, maar vanmiddag in de kroeg zit het publiek toch meer op bekendere nummers te wachten. Het wordt dus een afwisseling van blues, rock en raggae met eigen nummers die weliswaar goed ontvangen worden, maar bij een uitstekende uitvoering van Hey Jude staat de hele tent volop te dansen!
In 't Praethuys tenslotte komt de Leidse Blues- en Jazzweek tot een eind met de Men in Blues. Bij binnenkomst zetten ze net Eight Miles High in, een mooie ode aan David Crosby! En met een geweldige drumsolo van Tijn Koenen ook nog.
Het gebeurt niet vaak maar vanavond speelt Flo nog een paar nummers mee met de band. Kan hij eindelijk even ontspannen na vijf dagen conservator van het Blueshuis te zijn geweest. En Ophelia (van The Band) is een mooi eind van deze prima week. 
Het was een geweldige week, alle muziek was uitstekend, de sfeer was overal perfect, op één avond na speelde het weer geen parten en het was opvallend hoeveel 'nieuw' publiek er was, dat is geruststellend voor komende edities van de Leidse Blues- en Jazzweek. Tot volgend jaar!

Geen opmerkingen: