zaterdag 21 januari 2023

Feest der herkenning bij Robert Jan Stips

Het zal rond 1970 geweest zijn dat ik op een Haags schoolfeest, geen idee welke school maar de Haagse tamtam werkte prima, een optreden zag van Supersister. Een concert dat diepgaande indruk op me maakte en dat ik ook nooit vergeten ben.
Zag Supersister daarna nog vaker in bijvoorbeeld i het Paard en het Circustheater en in 2001 nog eens in de Haagse Schouwburg. Altijd een feest, maar dat eerste concert maakte de meeste indruk op deze (toen nog) tiener.
En dan, ruim 50 jaar later komt Robert Jan Stips (zanger, toetsenist en belangrijkste componist van Supersister) zomaar optreden in de Leidse Q-Bus met een luistercollege.

En dat is ruim twee en een half uur genieten van de muziek waar Robert Jan aan mee heeft gespeeld/gewerkt. Met bij bijna ieder nummer wel een anekdote en zo komen onder andere Supersister, Sweet d'Buster, Herman Brood, Gruppo Sportivo, Transister, Nits, Freek de Jonge en meer voorbij, de uitverkochte Q-Bus luistert ademloos, een feest vol herkenning!
Alleen de Golden Earring ontbreekt nog, maar die heeft hij bewaard voor de toegift. Via Chopin, wals en Gershwin krijgen we wel een heel bijzondere versie van Radar Love voorgeschoteld. Een onvergetelijke avond!

Dit optreden is onderdeel van de Leidse Blues- en Jazzweek, geörganiseerd door Martin Rohde die na 50 jaar zegt te stoppen met organiseren van concerten. De presentatie is in handen van Gerhard ten Hoopen van Fascinating Jazz in Zoetermeer, ooit klasgenoot en altijd goede vriend geweest van Sacha van Geest (fluitist van Supersister). Een ook Emile van Aelst zat ooit op school met Sacha en zag Supersister daar ook voor het eerst. Hetzelfde concert waar ik ook bij was?

Verslag Emile van Aelst (Leidse Glibber).

Geen opmerkingen: