zondag 20 maart 2022

Mooie afsluiting Nobel Award 2021

Na heel wat uitstel is het dan vandaag eindelijk zover: de finale van de Nobel Award 2021. In de middag zijn er kleine optredens van oud finalisten in de foyer van Gebr. De Nobel, met als eerste Somersault Baby die o.a. met Lilith al eens in de finale stond. Mooie set weer van Maaike van der Voort!
Ook Koert Witteman bereikte al eens de finale met The Eartmen en speelt hier vanmiddag een prima setje blues.
Maar stipt om acht uur begint de finale van de Nobel Award deze zondag in de grote zaal van Gebr. De Nobel met, hoe kan het ook anders, Sunday at Eight. Vorige week presenteerden ze nog hun ep hier in de kleine zaal, nu moeten ze zaal en jury overtuigen in 20 minuten. Het wordt een flitsende set vol overgave. Altijd goed dat Sunday at Eight!
Lumen won de tweede voorronde vorig jaar oktober hier in de kleine zaal, nu in de grote zaal doen ze dat nog eens dunnetjes over. Prima rock met prima arrangementen, niet te versmaden.
Verrassing (want deze voorronde gemist) is Noah Elliott. Een prachtig duo met een mooi verhaal dat de zaal 20 minuten muisstil krijgt, dat is heel knap. Heel persoonlijk en ook heel toegankelijk, prachtig!
Dan weer met beide voeten op aarde met Zuster Zonnebloem, winnaar van de derde voorronde in de Q-Bus. Hier zijn ze helemaal op hun plaats met hun op psychedelische zestiger jaren rock gestoelde muziek. En wát een zangeres (zonder verder iets aan de rest van de band af te doen).
Heel andere sferen bij I. Izhia met een feestelijk raggae optreden. Compleet met een geweldige beatboxer, strandballen en vooral heel veel speelplezier.
Zesde en laatste finalist is Headfirst in vrolijke Hawai outfit. Wonnen de halve finale en staan zodoende nu hier. Anders dan de outfit doet vermoeden is het een regelrechte grungeband in het kielzog van Nirvana, maar met vanavond extra oog voor de show.
Tijdens het juryberaad is er nog een optreden van Melle, die inmiddels ook landelijk flink aan de weg timmert, de winnaar van de vorige Nobel Award in 2019.
En dan de jury uitslag: Headfirst eindigt als derde, Noah Elliott wordt tweede en Zuster Zonnebloem wint deze editie van de Nobel Award. Een goede keus, toch doet het altijd tekort aan de andere deelnemers, die minstens zo goed waren want het niveau vanavond was ongekend hoog. Maar het is een mooie uitslag. En niet getreurd, dit jaar komt er weer een nieuwe editie van de Nobel Award. Al met al een dag met weer heel veel prima muziek!

LINKS:

Geen opmerkingen: