zaterdag 1 februari 2020

Zingen, dichten en blazen

Veel gevariëerder dan vandaag kan het muzikaal gezien niet worden. Het begint met singer-songwriter Kyra Berris bij het radioprogramma Cultuur071 op Sleutelstad radio. Ze komt vertellen over haar optreden volgende week (9 februari) tijdens Gluren bij de Buren (bij MuziekGezien thuis!) en zingt ook een eigen nummer: Luisteren. Het halve uurtje met haar en Floris Hessing (ook deelnemer van Gluren bij de Buren én technicus bij Cultuur071) is terug te luisteren op soundcloud. Inclusief Kyra's liedje!
Dan door naar de bibliotheek aan de Nieuwstraat waar in het kader van de poëzieweek 14 Leidse dichters korte optredens verzorgen. Waaronder Pink Meltzer die voordraagt uit haar nieuwste bundel Er Zit Geen Dak In Verdriet. Gedichten zijn eigenlijk liedjes zonder muziek, hoewel het met een metronoom erbij toch wel erg dicht in de buurt komt! Leidse Glibber was er ook en heeft een veel uitgebreider verslag.
Vervolgens weer snel door naar de opening van een tentoonstelling van dichter én schilder Christiaan van Tol in de Old School en, om de dag af te sluiten, naar De Twee Spieghels waar trompettist Pascal Janssen de boel muzikaal op stelten zet met pianist George Tsolis, drummer Owen Hart jr, saxofonist Miguel Sucasas en bassist Alessio Calore. Swingende jazzstandards met een mooi blazersduo, dat is genieten!

LINKS:
Kyra Berris
Floris Hessing
Gluren bij de Buren Leiden
Sleutelstad
Cultuur071
Pink Meltzer
BplusC
Pascal Janssen
George Tsolis
Owen Hart jr
Miguel Sucasas
Alessio Calore
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: