donderdag 13 februari 2020

Leiden Jazz Award toont weer louter talent

De eerste voorronde van de twaalfde Leiden Jazz Award is weer van een hoog niveau. Ondanks de wegens griep afwezige Nikos Charalambous staan er toch drie hoogwaardige optredens in de foyer van de Stadsgehoorzaal. Het begint met altsaxofonist Martin Diaz (begeleid door Floris Kappeyne (piano), Omer Govreen (bas), Lucas Martinez (tenorsax) en Ilia Rayskin (drums), samen het Identities Quintet). Martin opent met een prachtige solo en speelt drie eigen nummers van een nog op te nemen plaat met deze groep.
De tweede kandidaat is klarinettist Marti Mitlavila (het gaat altijd om de solisten bij de Leiden Jazz Award), die samen speelt met bassist Simon Osuna en drummer Eloi Pascual. Heerlijk lyrisch en toch een ingetogen presentatie, met veel expressie en héél toegankelijk!
Derde en dus laatste kandidaat vanavond is Zhivko Vasilev die de Bulgaarse kaval bespeelt. Dat is een soort kruising tussen blokfluit en dwarsfluit en vooral gebruikt in Bulgaarse en Turkse volksmuziek. Maar hier speelt hij er jazz op samen met gitarist Yuri Rhodenborgh. Interressant en onverwacht bij een jazzwedstrijd, doch net  niet genoeg om de finale te halen. Martin en Marti gaan door naar de finale op 22 maart. Op 27 februari is de tweede voorronde, weer in de Stadsgehoorzaal.
Leidse Glibber en 3voor12 Leiden waren er natuurlijk ook.

LINKS:
Martin Diaz
Floris Kappeyne
Omer Govreen
Lucas Martinez
Ilia Rayskin
Marti Mitjavila
Simon Osuna
Eloi Pascual
Zhivko Vasilev
Yuri Rhodenborgh
Leiden Jazz Award
Stadsgehoorzaal

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Peter, goed dat je er bij was er dat ook jij onder de indruk was van de hoge kwaliteit van de muziek.
Dank voor je recensie!
Groet, Marja