donderdag 27 februari 2020

Drukke tweede voorronde Leidse Jazz Award

Vanavond de tweede voorronde van de Leiden Jazz Award in de ingangsfoyer van de Stadsgehoorzaal. Het is aanmerkelijk drukker dan twee weken geleden en al dat publiek kan genieten van ten eerste de Zuid Koreaanse drummer Kibeom Shin. Hij start met een mooie drumsolo en laat vervolgens horen dat hij met Chaerin Im (piano), Andrea Leone (sax), Duarte Cotta (gitaar) en Barış Ofluoğlu (bas) een prima set melodisch jazz(rock) kan neerzetten.
Tweede kandidaat is zangeres Hila Hutmacher. Zingt eigen nummers met goed geïntegreerde scat en vormt met Omer Govreen (bas), Katja Hyun Jung Ji (piano), Nino Baleyte (drums) en vooral Joel Metz (sax) een uitstekend geheel.
Ook de derde kandidaat komt uit Zuid Korea, multi-instrumentalist Kyongho Park is hier vanavond als pianist (speelt ook bas en sax). Hij start met een piano solo en laat ook verder mooie piano solo's horen. Het is mooi, maar het repertoire dat hij samen met Adrien Losco (sax), Jeong Hwan Lee (bas) en Nick Thessalonikefs (drums) laat horen is niet echt verrassend.
Tenslotte de vierde kandidaat, óók uit Zuid Korea, is zangeres Ju Young Lee. Ze zingt prachtig, ernstig geïnspireerd door Ella Fitzgerald, maar haar vaste begeleider op de piano, Jonathan Nagel, is er niet bij en met invaller Martin blijft het optreden beperkt tot twee nummers en 10 minuten.
De jury is er vanavond vrij snel uit: drummer Kibeom Shin en zangeres Hila Hutmacher gaan door naar de finale op 22 maart, zangeres Ju Young Lee wordt uitdrukkelijk uitgenodigd voor een herkansing in 2021.
Nog meer foto's én een filmpje (met muziek) zijn te vinden bij Leidse Glibber. Nog meer verslag is er bij 3voor12 Leiden.

LINKS:

Geen opmerkingen: