zondag 27 januari 2019

Waardig afscheid van Kitty in 't Praethuys

Zolang ik mij kan herinneren is Kitty Turk de uitbaatster van cafe 't Praethuys. Dat is nog niet zo heel lang, ik was er voor het eerst op 4 december 2011, bij de eerste avond alhier met de Men in Blues. Maar vanavond neemt Kitty in een bomvol café afscheid van 't Praethuys en daar horen een speech en cadeau van het personeel bij.
Pink Meltzer komt hier al heel veel langer en als dichterette heeft ze dan ook een mooi afscheidsgedicht voor Kitty gemaakt. Leidse Glibber heeft het zelfs gefilmd en je kunt het gedicht (vanaf 4.30) en meer hier horen en zien.
Daarna volgt een optreden van Aymar Torres, op speciaal verzoek van Kitty. En het inmiddels zó druk in 't Praethuys dat het bestellen van een drankje schier onmogelijk is (maar de aanhouder wint).
Tenslotte neemt Chris Koenen, de Man in Blues, afscheid van Kitty met het nummer Only A Rose. Fons Delemarre heeft daarvoor een roos meegenomen die hij aan Kitty overhandigd als dank voor ruim zeven jaar onderdak voor de....
....Men in Blues! Want die sluiten de avond in stijl af met Boris van der Lek op sax, Tijn Koenen op drums, Chris op gitaar en zang, Peter Wassenaar op bas en Harm van Sleen op diverse snaarinstrumenten en zang.
En geen zorgen, Men in Blues speelt hier volgende zondag gewoon weer en ook het barpersoneel blijft gewoon bij de nieuwe uitbaters. Vooralsnog gaat er weinig veranderen, alleen zullen we Kitty wat minder vaak zien.

LINKS:
't Praethuys
Pink Meltzer
Aymar Torres
Men in Blues
Leidse Glibber

Geen opmerkingen: