maandag 21 januari 2019

Kille avond, Warme muziek

De Leidse Blues- en Jazzweek gaat vanavond weer tradiotoneel van start in de Hooglandsekerk. Met een kort intro van Collin van Gestel-Messiaen, organisator en eigenaar van De Twee Spieghels.
Presentator Fons Delemarre en cultuurwethouder Yvonne van Delft doen nog een leuk een-tweetje over respectievelijk blues en jazz voordat de live muziek kan beginnen.
Ook het grootste deel van het bestuur van de Leiden Jazzaward is vanavond aanwezig. En zie ik daar niet nog wat Hot Housers in de achtergrond? Ook Leidse Glibber was erbij, en miste hij deze celebreties?
Maar dan is het tijd voor de muziek. Eerst Karel Boehlee (toetsen), Theo de Jong (bas) en Peter Tiehuis (gitaar) met mooie, ingetogen jazz. Een aantal eigen nummers en nummers van Brad Mehldau en Miles Davis. Hartverwarmende muziek, maar in de kille kerk valt het allemaal niet mee.
Dat merken ook Daniel von Piekartz (toetsen, vocals) en Paul van Kessel (vocals, gitaar), die na de pauze optreden. Een deel van het publiek is al voortijdig naar huis gegaan, maar missen dan wel deze warmbloedige muziek die Jazz in de Kamer (14 maart a.s. weer in Leiden) hier heeft neergezet. Goede opening van de Leidse Blues- en Jazzweek waar ik door familieomstandigheden de komende week veel van zal moeten missen.

LINKS:
Theo de Jong
Peter Tiehuis
Paul van Kessel
Leidse Blues- en Jazzweek

Geen opmerkingen: