zondag 13 januari 2019

Middag vol verrassingen

Rik van Boeckel is regelmatig te vinden op dit blog, maar meestal als percussionist (solo of bij jamsessies) en héél soms met gedichten erbij. Maar vanmiddag bij zijn Leidse boekpresentatie (Beweeg als een Strateeg) in Grand Café De Burcht staat hij met een heuse band op het podium. Met Ron Baggerman op tabgitaar en hammond en Nicko Christiansen op sax en bongo's, tijdens de pauze speelt dit duo nog lekker door.
Verder zijn er gastoptredens van de dichters Jaap Montagne, Jan Kal, Frans Terken en Marianne van Velzen. Een verrassend veelzijdige presentatie.
Daarna door naar De Twee Spieghels voor het Johan Plomp trio. Met bassist Johan Plomp (die we vooral kennen van het New Rotterdam Jazz Orchestra, maar ook vaker hier in De Spieghels speelde), drummer Joost Kesselaar (speelde o.a. met de zeer onlangs overleden Bart Lust en zijn quintet) en verrassend ook saxofonist Bart Wirtz. Die laatste hadden we niet zo zien aankomen en het was dan ook niet overmatig druk in het café. Dat zal wel weer anders zijn op woensdag 23 januari tijdens de kroegentocht van De Leidse Blues & Jazzweek, dan speelt Bart hier met zijn eigen band!

LINKS:
Rik van Boeckel
Ron Baggerman
Nicko Christiansen
Grand Café De Burcht
Bart Wirtz
Johan Plomp
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: