zaterdag 26 januari 2019

Knallende tenorbattle en lekkere afterparty

Vandaag is het tijdens de Leidse blues- en jazzweek weer tijd voor de traditionele tenorbattle in de afgeladen Twee Spieghels. Drie tenorsaxen (Wouter Kiers, Ruud de Vries en Olaf Hoeks) steken elkaar de loef af met begeleiding van Bob Wijnen (piano), Ben Schröder (drums) en Hans Ruigrok (bas). Begint in eerste instantie rustig, maar gaandeweg knalt en knettert het dat het een lust is! Leidse Glibber was er ook en heeft nog veel meer foto's en video.
Het avondprogramma is wat meer ontspannen met optredens van het Daniel van Dalen Collective ft. Leo Jansen (sax) en Sanne Huijbregts (zang) in de tuinzaal van De Burcht. Samen met Jeroen Vierdag (bas) en Xavi Torres Vicente (toetsen) zetten ze een mooi afwisselend concert neer met meer en minder bekende jazzstandards.
Tegelijkertijd speelt in De Twee Spieghels het Simon Rigter quartet. Altijd goed met Durk Hijma (gitaar), Sander Smeets (drums) en Steve Zwanink (bas).
En tussendoor nog even langs bij het Floris Kappeyne trio met Tijs Klaassen (bas) en Wouter Kühne (drums) in Grand Café De Burcht die een mooie combinatie van traditionele jazz en eigentijds werk brengen. Zo wordt het toch nog een prima kleine kroegentocht op de zaterdagavond.

LINKS:
Wouter Kiers
Ruud de Vries
Olaf Hoeks
De Twee Spieghels
Daniel van Dalen
Leo Jansen
Jeroen Vierdag
Sanne Huijbregts
Xavi Torres Vicente
De Burcht
Simon Rigter
Durk Hijma
Sander Smeets
Steve Zwanink
Floris Kappeyne
Tijs Klaassen
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: