zaterdag 28 juli 2018

Naar Zee, Naar Zee onder Sail

Na een jaar afwezigheid is het Sea Folk en Shantyfestival Naar Zee, Naar Zee! weer terug in Leiden tijdens de eerste editie van Sail Leiden. Om te beginnen zien we het Belgische Shantykoor Blankenberge bij de Historische Haven. Vanwege de regenachtige start van de dag staan ze niet op het podium, maar onder een paar marktkramen. Maar al snel is het droog en het koor heeft er zin in!
Vervolgens gaan we met een watertaxi naar het Ankerpark voor een optreden van Act of Mutiny. Dit Leidse, enigzins rebelse, zeemansliederenkoor wordt een deel van het optreden bijgestaan door het Bretonse duo Bâbord-Tribord (in het midden) dat eigenlijk de volgende groep hier is, maar een aantal gemeenschappelijke nummers op het repertoire heeft staan. Prima spontane samenwerking!
Voltrok Naar Zee, Naar Zee! zich de vorige vijf edities af rond Burcht en Hooglandsekerk, dit jaar dus op drie Sail Leiden locaties met als derde de Terra Nova aan de Havenkade, met 50 meter het vlaggenschip van deze Sail. Hier speelt de groep Unicorn met Ierse swing-folk, prachtig gezongen, mooi repertoire, maar de techniek laat het enigzins afweten en dat is jammer.
Dus weer naar het Ankerpark voor Rumor di Mare, de organisatoren van Naar Zee, Naar Zee!, met een gevarieerd programma van serieuze zeemansliederen tot echte meezingers. Mooi dat dit festival weer terug is in Leiden en hopelijk wordt het een vast onderdeel van Sail Leiden. Het is in elk geval een prima combinatie!

LINKS:
Shantykoor Blankenberge
Act of Mutiny
Bâbord-Tribord
Unicorn
Rumor di Mare
Sail Leiden

Geen opmerkingen: