zaterdag 7 juli 2018

Feest bij Woodstock op het Water

Bij een festival hoort een flyer/folder. Niets mis mee, maar het moet wel leesbaar zijn en dat is het vandaag bij Woodstock Op het Water (WoW) absoluut niet. Stel me gelijk kandidaat voor het ontwerp van de folder voor 2019! Maar het gaat vandaag om de muziek bij WoW in de Leidse grachten met om te beginnen GS2 met mooie sixties covers. Gimme Some Loving!
We zitten op het terras van het Stadsbrouwhuis heerlijk in de zon te genieten van alle bands die op boten voorbij varen. Lean Machine komt als tweede voorbij met naast covers ook een stel eigen nummers.
Inmiddels vaste waarde bij WoW is de band Red House die nog het dichtst bij het concept van vandaag komen, allemaal nummers van bands die ook op Woodstock in 1969 stonden. Van Jefferson Airplane tot The Who.
Dan valt er een gaatje en gaan we even naar de markt. Op de terugweg komen we musicalgezelschap Otis tegen bij de Waag die nummers uit de musical Hair zingen.
Terug bij het Stadsbrouwhuis komen we Sunblock, de enige band die alle edities van WoW mee deed, tegen. Leuke versie van Tin Soldier van de Small Faces. Wat opvalt is het muzikale niveau van de bands, best goed, tot uitstekend!
Nieuw hier is Devons Loch die maar twee nummers spelen, een eigen compositie en Come Together van The Beatles. Want het is druk hier op het water en de bands volgen elkaar snel op. Fleetway slaat zelfs noodgedwongen het Stadsbrouwhuis over.
De band Just Fine doet dan juist weer twee keer dit terras aan, leuk bandje, maar niet met het echte Woodstock repertoire. Mag de pret drukken en hun versie van Heroes (David Bowie) aan het eind maakt alles weer goed.
Ten slotte krijgen we nog de RiesBand uit Den Haag met powerrock van Jimi Hendrix tot ZZ Top. Heerlijke middag weer met dat Woodstock op het Water, morgen gaat het verder met nieuwe bands op dezelfde lokaties. Als er dan geen Werfpop was, zou ik zeggen: Aanrader!

LINKS:
Frenk & the Lean Machine
Otis
Sunblock
Devons Loch
Just Fine
RiesBand
Woodstock op het Water
Stadsbrouwhuis
Waag
Leidse Glibber was er ook!

Geen opmerkingen: