woensdag 25 oktober 2017

Unplugged on Tour voor herhaling vatbaar

Unplugged Leiden is vijf jaar oud en na ruim twee jaar in De Twee Spieghels en een zelfde tijd in de Vrijplaats moet er de komende maanden worden uitgeweken naar elders vanwege de verbouwing van diezelfde Vrijplaats.
Vanavond openen Len & Mar met nieuwe, eigen liedjes. Mooi tweestemmig met gitaar, zijn ook regelmatig in de Leidse Lente te zien.
De nieuwe, tijdelijke locatie is de foyer van de Stadsgehoorzaal en daar is helemaal niets mis mee. En het al aardig druk bij het optreden van het Moody Orchestra.
Veel singer-songwriters weer vanavond als altijd bij Unplugged, Job Overduin maakt er een vrolijke show van met niet altijd vrolijke nummers.
Maar de meeste singer-songwriters zijn behoorlijk triest in hun repertoire, Kevin van der Meijden is daarop geen uitzondering.
Opvallend is wel dat er bijna alleen maar eigen nummers gespeeld worden, in het verleden waren er veel meer covers bij. Maar ook Alex Goodger speelt alleen maar eigen werk.
Maar het is dus wel allemaal ludduvuduh en ander leed, totdat Wijnand en Ferry het podium overnemen. Het begint al met een gezellige rastafari soundcheck en dat gaat daarna gewoon door.
Vervolgens The Stream, inmiddels geen onbekenden, die naast nummers van hun theatershow Past Perfect (voor het laatst te zien op 10 december in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal) ook vast een voorproefje geven van nieuw repertoire: Today!
En als de avond dan op zijn eind loopt krijgen we nog een optreden van Narda Miedema met haar nieuwe, kleine gitaar. Speelt stiekem een extra nummer omdat haar laatste liedje een combinatie van twee stukken is.
Tot slot nog drie nummers van Louise (gitaar en zang) en Nina (zang). Mooi sferisch duo, mooie afsluiting van de soms aardige, soms geweldige avond.

LINKS:
Len&Mar
The Moody Orchestra
Job Overduin
Kevin van der Meijden
Alex Goodger
Wijnand & Ferry
The Stream
Narda Miedema
Louise & Nina
Unplugged
Stadsgehoorzaal

Geen opmerkingen: