donderdag 26 oktober 2017

Popronde is weer boeiend

Het is weer Popronde vandaag in Leiden, dus tijd voor een rondje door de stad. Te beginnen bij Plato waar een instore optreden is van Severin Bells, energieke rockband met duidelijke invloeden uit de New Yorkse underground uit de jaren 60. Hun cover van Run, run, run spreekt boekdelen. Kan best een goede festivalband worden volgend jaar.
Tweede stop is Bad Habits voor Grim Tim met vuige alternative rock. Vuig is het zeker (en daar is op zich niets mis mee), maar het is véél te hard. Zeker in zo'n klein café. Snel weer verder.
 
Want iets verderop speelt gelukkig Pip Blom bij Zooma en dat is een stuk prettiger voor de oren. Maakte begin dit jaar al indruk als voorprogramma van Traumahelikopter bij Gebr. de Nobel, ook nu is het overtuigend goede eigengereide garagerock.
Vervolgens even luisteren naar Banner bij Meneer Jansen, een zeer beschaafd indiefolk trio met mooie maar niet echt verrassende liedjes.
Dus door naar De WW voor Moon Moon Moon. Beetje droge indiepop zonder scherpe randjes. Het is boeiend maar er mist nog iets. En xylophoons en melodica's mogen wat mij betreft de prullenbak in.
Zonder veel verwachtingen vervolgens door naar Einstein voor The Irrational Library. Maar wat een geweldig optreden is dit! Optredens tot nu toe duurden vanavond meestal zo'n 30 minuten, dit Nederlands/Amerikaanse kwartet (uit Haarlem) speelt gewoon een uur lang hun hele, onlangs verschenen, cd Now That We Still Can. Spoken word en rauwe muziek, je krijgt er geen genoeg van! En hoewel de baritonsaxofoon niet zo heel goed te horen is (ondanks tussentijdse geluidstechnische aanpassingen) heeft het optreden toch een soort sfeer van John Cooper Clarke meets X-Ray Specs, geweldig!
En na zo'n hoogtepunt moet je eigenlijk stoppen en naar huis gaan, maar op de terugweg toch nog even binnen gaan kijken bij De Waag. En dat levert dan een verrassend goede portie psychedlische instrumentale (surf)rock van De Kat op. Boeiende afsluiting van een boeiende Popronde in Leiden weer!

LINKS:
Severin Bells
Plato
Grim Tim
Bad Habits
Pip Blom
Zooma
Banner
Meneer Jansen
Moon Moon Moon
De WW
The Irrational Library
Einstein
De Kat
Waag
Popronde

Geen opmerkingen: